Edwin de Bruijn (the_gravelracer) wilde wel eens weten of De Peel een geschikte regio is om te gravelbiken. Dus benaderde hij de organisatie van Strade Bianche “Peel en Hei” voor de routes van afgelopen jaar.

Wat betreft één van de routes van editie 2023 zei Edwin: “Al met al is dit een echte 100% gravel route die ook gemaakt is door een gravelbiker. Te vaak zie ik op andere plaatsen in Nederland nog te technische gravelroutes.” … “Maar met een gravelbike wil je niet (te veel) over wortelpaden en krappe technische (kom-)bochten rijden hè? Maar deze route was dus prima.”

Edwin’s conclusie over gravelbiken in De Peel: “Er zit volop variatie in ondergrond en landschappen. Opvallend was dat ik geen enkele gravelracer tegenkwam vandaag , terwijl ik deze reed op een prachtige droge en zonnige vrijdag na Hemelvaart! Kortom: Dit gebied moet echt nog ontdekt worden; het leent zich prima voor gravel.”

Edwin heeft zijn ervaringen met gravelbiken in De Peel opgeschreven in een artikel dat eind augustus/begin september zal worden gepubliceerd op cobblescycling.com. Bekijk ook deze real van Edwin op instagram over de Strade Bianche “Peel en Hei”.

Dus schrijf je in voor de zevende editie van Strade Bianche “Peel en Hei”!

Categorieën: Routes