23 Augustus 2020: Vanuit de organisatie kunnen we melden dat:

  • de vergunning in de afrondende fase is. De gemeente  Asten heeft een verzoek ingediend bij de organisatie voor een bijkomend veiligheidsplan omtrent maatregelen tegen verspreiding van het SARS-CoV-2 virus. Wanneer dit veiligheidsplan is goedgekeurd door de gemeente, dan wordt de vergunning definitief.
  • het maximum aantal deelnemers dit jaar op 250 komt te staan. Dit vanwege de maatregelen in het veiligheidsplan die afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Bij meer dan 250 deelnemers moet de organisatie extra maatregelen nemen (placeren van deelnemers aan start/finish, gezondheidscheck invoeren etc.), wat tot een zwaardere druk op de organisatie zou leiden.
  • vanwege de corona crisis, het niet is toegestaan om douchegelegenheid open te stellen.
  • starttijden gefaseerd zijn (start 135 km van 8:00 tot 8:45, start 80 km van 8:45-9:30, start 55 km van 9:30 tot 10:15).
  • er inmiddels drie sponsors zijn vastgelegd: LKS Installatietechniek (hoofdsponsor), Cogas Climate Control en Elmie Voeding en Beweging.