Zondag 20 september 2020 organiseert TWC ’t Ventieleke voor de derde maal de Strade Bianche tocht “Peel en Hei”.  Dit is een fietstocht geschikt voor MTB, gravel bike, crossfiets of racefiets die is uitgezet over verharde en onverharde wegen, in het grensgebied van de Kempen en de Peel. Start en finish zal zijn bij het Hart van Heuze in Asten-Heusden. Om de tocht enigszins exclusief te houden en vanwege de corona crisis, is het totaal aantal deelnemers gelimiteerd tot 250.

Strade Bianche Peel en Hei is niet de zoveelste toer- of mountainbiketocht. Naast de heroïek van het rijden van een Strade Bianche onderscheidt de tocht door de geweldige entourage, drie bijzonder mooie routes, een BBQ bij de start- en finishplaats (waarbij deelnemers een consumptiebon ontvangen voor één hamburger) en er is muziek bij de finish. Daarnaast is de tocht gepland op een bijzonder moment in het fietsseizoen. Daardoor is de Strade Bianche Peel en Hei een mooie afsluiting van het wegseizoen en direct een mooie overgang naar het mountainbike- of veldritseizoen.

Je hebt de keuze uit drie afstanden, namelijk 55 – 80 – 135 km, alle startend en aankomend in het Hart van Heuze in Asten-Heusden. Alle drie de afstanden zijn een afwisseling van bos en heide met weidse vergezichten en mooie doorkijkjes.

Foto: Wim van Kleef (editie 2018)

De inschrijving voor alle afstanden kost maximaal € 12,50 per deelnemer. Het inschrijfgeld kan lager uitvallen indien bepaalde activiteiten rond start/finish niet vergund worden t.g.v. maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Daginschrijving is ter plekke mogelijk op zondag 20 september. Voor alle afstanden geldt dat er ruimschootse bevoorrading aanwezig is. Bij de start en finish is  er parkeergelegenheid.

De starttijden zijn van 08.00 – 10.15 uur (afhankelijk van de te rijden afstand).

Bij de finish is er een bewaakte fietsenstalling en mogelijkheid tot afspuiten van je fiets. Maar bovenal wacht daar een bourgondisch en gezellig ontvangst om samen met je fietsmaten of clubleden het zomerseizoen af te sluiten dan wel het winterseizoen in te luiden.

 

Tot 20 september in Asten-Heusden.