Zondag 23 september 2018 organiseert TWC ’t Ventieleke een Strade Bianche tocht Peel en Hei.  Dit is een fietstocht geschikt voor MTB, gravel bike, crossfiets of racefiets die is uitgezet over verharde en onverharde wegen, in het grensgebied van de Kempen en de Peel. Start en finish zal zijn bij het Hart van Heuze in Asten-Heusden. Om de tocht enigszins exclusief te houden is het totaal aantal deelnemers gelimiteerd tot 500.

Strade Bianche Peel en Hei wordt niet de zoveelste toer- of mountainbiketocht. Naast de heroïek van het rijden van een Strade Bianche onderscheidt de tocht door de geweldige entourage, drie bijzonder mooie routes, een BBQ bij de start- en finishplaats (waarbij deelnemers een consumptiebon ontvangen voor één hamburger) en er speelt een liveband bij de finish. Daarnaast is de tocht gepland op een bijzonder moment in het fietsseizoen. Daardoor is de Strade Bianche Peel en Hei een mooie afsluiting van het wegseizoen en direct een mooie overgang naar het mountainbike- of veldritseizoen.

Je hebt de keuze uit drie afstanden, namelijk 60 – 75 – 135 km, alle startend en aankomend in het Hart van Heuze in Asten-Heusden. Alle drie de afstanden zijn een afwisseling van bos en heide met weidse vergezichten en mooie doorkijkjes.

De inschrijving voor alle afstanden kost € 12,50 (bij inschrijving via de website). Daginschrijving is ter plekke mogelijk op zondag 23 september (inschrijving kost dan € 15,00 voor alle afstanden). Voor alle afstanden geldt dat er ruimschootse bevoorrading aanwezig is. Bij de start en finish is  er parkeergelegenheid en gelegenheid tot douchen.

De starttijden zijn van 08.00 – 10.00 uur.

Bij de finish is er een bewaakte fietsenstalling en mogelijkheid tot afspuiten van je fiets. Maar bovenal wacht daar een bourgondisch en gezellig ontvangst om samen met je fietsmaten of clubleden het zomerseizoen af te sluiten dan wel het winterseizoen in te luiden.

 

Tot 23 september in Asten-Heusden.