Zondag 22 september 2019 organiseert TWC ’t Ventieleke voor de tweede maal de Strade Bianche tocht “Peel en Hei”.  Dit is een fietstocht geschikt voor MTB, gravel bike, crossfiets of racefiets die is uitgezet over verharde en onverharde wegen, in het grensgebied van de Kempen en de Peel. Start en finish zal zijn bij het Hart van Heuze in Asten-Heusden. Om de tocht enigszins exclusief te houden is het totaal aantal deelnemers gelimiteerd tot 500.

Strade Bianche Peel en Hei is niet de zoveelste toer- of mountainbiketocht. Naast de heroïek van het rijden van een Strade Bianche onderscheidt de tocht door de geweldige entourage, drie bijzonder mooie routes, een BBQ bij de start- en finishplaats (waarbij deelnemers een consumptiebon ontvangen voor één hamburger) en er speelt een liveband bij de finish. Daarnaast is de tocht gepland op een bijzonder moment in het fietsseizoen. Daardoor is de Strade Bianche Peel en Hei een mooie afsluiting van het wegseizoen en direct een mooie overgang naar het mountainbike- of veldritseizoen.

Je hebt de keuze uit drie afstanden, namelijk 55 – 80 – 135 km, alle startend en aankomend in het Hart van Heuze in Asten-Heusden. Alle drie de afstanden zijn een afwisseling van bos en heide met weidse vergezichten en mooie doorkijkjes.

Foto: Wim van Kleef (editie 2018)

De inschrijving voor alle afstanden kost € 10,- tot en met 1 mei, na die datum € 12,50 per deelnemer. Daginschrijving is ter plekke mogelijk op zondag 22 september (inschrijving kost dan € 15,00 voor alle afstanden). Voor alle afstanden geldt dat er ruimschootse bevoorrading aanwezig is. Bij de start en finish is  er parkeergelegenheid en gelegenheid tot douchen.

De starttijden zijn van 08.00 – 10.00 uur.

Bij de finish is er een bewaakte fietsenstalling en mogelijkheid tot afspuiten van je fiets. Maar bovenal wacht daar een bourgondisch en gezellig ontvangst om samen met je fietsmaten of clubleden het zomerseizoen af te sluiten dan wel het winterseizoen in te luiden.

 

Tot 22 september in Asten-Heusden.