Strade Bianche, staat garant voor een heroïsche fietsbelevenis. Op een zonnige dag is het stofhappen, op een regenachtige dag is het blubber trappen. Mooier wordt het niet voor de échte fietsromanticus.

Om optimaal te kunnen genieten van de Strade Bianche en als een echte ‘eroe’ of ‘eroina’ de tocht te voltooien is een goede voorbereiding extra belangrijk.

Materiaal

Controleer je fiets vooraf nog eens goed. Check de remmen, de versnellingen en de staat van je banden. Voor de racefietsen adviseren we 28mm anti-lekbanden. Bij goed weer volstaan 25mm banden. Smeer je ketting nog eens goed door en neem voor de zekerheid een extra binnenband mee op de dag zelf. Op de pauzeplekken is ook herstelmateriaal aanwezig.

Kleding

Het kiezen van de juiste wielerkleding is ook zeer aan te raden. Niet alleen omdat je – naar goed Italiaans gebruik- optimaal gesoigneerd aan de start wilt verschijnen, maar vooral ook omdat de omstandigheden veel invloed kunnen hebben op de kledingbehoeften. Bekijk dus vooraf de weerberichten en zorg dat je op de weersomstandigheden bent voorbereid.

Voeding

Strade Bianche fietsen kost flink wat energie. Eet daarom een paar dagen voor de tocht wat extra koolhydraten – uiteraard in de vorm van een paar heerlijke Italiaanse pasta’s. Zorg er voor dat je ook op de dag zelf voldoende voeding bij je hebt in de vorm van (fruit)repen, bananen of ontbijtkoek. Aan de start kun je één bidon vullen met sportdrank. Op de pauzeplaatsen is ook eten en drinken aanwezig om aan te vullen.