Je hebt de keuze uit drie afstanden, namelijk 60 – 75 – 135 km, alle startend en aankomend in het Hart van Heuze in Asten-Heusden.

De 60 km route is uiteindelijk 65 km geworden en voert je door natuurgebieden de Strabrechtse Heide en de Somerense Heide (Keelven) en landgoed de Vroolijke Jager. Door deze natuurgebieden lopen verscheidene onverharde fietspaden, die je meevoeren langs vennen, door bossen en heidegebieden. Afhankelijk van het weer zal mogelijk de heide nog in bloei zijn! Pauzeplaats is bij mini-camping De Somerweij na 51 kilometer.

De 75 km route voert je naar Midden-Limburg
langs oude kanalen (zoals de Noordervaart en het Afwateringskanaal), door natuurgebieden Leudal en Asbroekerheide en langs de Maas. Pauzeplaats is na 40 kilometer bij Boothuis de Troost in Neer.

De 135 km route (is uiteindelijk 132 km geworden) is een combinatie van de 60 en 75 km routes, echter Heusden zal worden omzeild tussen beide lussen in (je komt dus alleen bij start en finish in Heusden). Pauzeplaatsen zijn hetzelfde als voor de 60 en 75 km routes, wat betekent dat op de 135 km route de pauzeplaatsen liggen na 51 km en na 97 km.

Voor iedere route geldt dat het aandeel onverharde wegen 40% bedraagt van de totale afstand.

Alle routes zijn uitgepijld en voeren je over openbare verharde en onverharde wegen. Houd rekening met wandelaars, fietsers, landbouwverkeer, dieren en overig verkeer. Echte zandwegen worden zoveel mogelijk gemeden zodat de routes niet alleen per MTB, gravelbike of crossfiets te doen zijn, maar ook met racefiets (28 mm brede anti-lekbanden zijn hierbij aan te bevelen, bij goede weersomstandigheden is de tocht ook te doen met 25 mm anti-lek banden).

De routes van de drie afstanden zijn te bekijken en te downloaden via routeyou.com, zie: Routes Strade Bianche “Peel en Hei”, of door op onderstaande afbeeldingen te klikken.

 

Route 60 km (eigenlijk 65 km)

Route 75 km

Route 135 km (eigenlijk 132 km)