Je hebt de keuze uit drie afstanden, namelijk 55 – 80 – 135 km, alle startend en aankomend in het Hart van Heuze in Asten-Heusden. Onderaan de pagina zie je de kaartjes van de concept routes voor de 55 en 80 km. De 135 km route bestaat uit de combinatie van de 55 en 80 km routes. De gpx-bestanden komen één week vóór aanvang van de tocht ter beschikking.

Alle routes zijn uitgepijld en voeren je over openbare verharde en onverharde wegen (het aandeel onverharde wegen ligt voor iedere route rond de 40% van de totale afstand van de route). Houd rekening met wandelaars, fietsers, landbouwverkeer, dieren en overig verkeer. Echte zandwegen worden zoveel mogelijk gemeden zodat de routes niet alleen per MTB, gravelbike of crossfiets te doen zijn, maar ook met racefiets (28 mm brede anti-lekbanden zijn hierbij aan te bevelen, bij goede weersomstandigheden is de tocht ook te doen met 25 mm anti-lek banden).

 

Dit jaar zullen wat aanpassingen aan de routes plaatsvinden:
De korte route doet niet meer de dorpskern van Heeze aan en wordt wat korter dan vorig jaar (55 km i.p.v. 65 km). De onverharde stroken op de korte route zullen wat beter gespreid over de route liggen.
De langere routes zullen veel meer langs en door oorspronkelijk Peelgebied gaan. Dat betekent dat de langere routes niet meer richting de Maas bij Neer gaan, maar naar het unieke hoogveengebied rond Helenaveen.

Hieronder zie je op de kaartjes de concept 55 en 80 km routes voor 2019.

concept 55 km route

concept 80 km route