Routes

De gpx-bestanden van de routes van editie 2022 komen één week vóór aanvang van de tocht op deze website en zullen te downloaden zijn via routeyou.com (je hebt geen account nodig op routeyou.com om de files te downloaden). Alle routes zijn tevens uitgepijld (geel-groene pijlen zonder tekst).

Algemeen

Alle routes zijn uitgepijld en voeren je over openbare verharde en onverharde wegen. De routes zijn grotendeels autoluw en in natuurgebieden grotendeels autovrij, maar houd toch rekening met wandelaars, fietsers, landbouwverkeer, dieren en overig verkeer (lees meer over de gedragsregels). Echte zandwegen worden zoveel mogelijk gemeden zodat de routes niet alleen per MTB, gravelbike of crossfiets te doen zijn, maar ook met racefiets (28 mm brede anti-lekbanden zijn hierbij aan te bevelen, bij goede weersomstandigheden is de tocht ook te doen met 25 mm anti-lek banden).

Aanpassingen t.o.v. vorig jaar

In de editie van 2022 worden flinke aanpassingen aan de routes gemaakt. De kortste route wordt iets langer (gaat van 55 km naar rond 65 km), en de voorheen 80 km route gaat richting 91 km lengte. De langste route wordt rond 140 km (voorheen rond 135 km). Alle routes gaan in 2022 naar Midden-Limburg en komen niet meer over de Strabrechtse Heide. De 90 km en 140 km routes komen langs de Maas. Het aandeel gravelwegen op de 65 km route bedraagt 39%. Het aandeel gravelwegen op de 90 km en 140 km routes bedraagt 48%. Meer details over de routes en de aanpassingen t.o.v. vorig jaar komen te zijner tijd op deze pagina. Op onderstaand kaartje zie je de drie routes (dit is nog indicatief, niet definitief).
Pauzeplekken:

  • 65 km route: na 36 km bij mini-camping de Peelweide,
  • 90 km route: na 58 km bij mini-camping de Peelweide,
  • 140 km route: na ongeveer 75 km (nog nader te bepalen) en na 106 km bij mini-camping de Peelweide.

Indicatie van de routes editie 2022