4 September 2022: enkele leden van TWC ’t Ventieleke verkenden vanochtend de vernieuwde korte route (dit jaar niet meer 55 km lang maar 65 km). De route gaat niet meer over de Strabrechtse Heide, maar gaat geheel door Midden-Limburg ondermeer langs de rand van Nationaal Park de Groote Peel, door agrarisch gebied tussen Heibloem en Panningen, door natuurgebied Vlakbroek en door de groene gordel langs het Kanaal van Deurne. De route ligt er prima bij, maar door de lange droogte is op twee gravelstroken de gravel deels wat los geworden. De heide aan de zuidrand van de Groote Peel is al over de volle bloei heen. Volgende weekend volgen nog meer verkenningen. Foto’s: Harold Slegers.

Fietspad Mussenbaan langs de rand van Nationaal Park de Groote Peel.
Grazende runderen in de Groote Peel
Kanaal van Deurne bij de onderdoorgang met de doorgaande weg Meijel – Beringe
Nieuwsgierig publiek
Categorieën: Routes