10 en 11 September 2022: Enkele leden van TWC ’t Ventieleke hebben de 90 km (op zaterdag) en een deel van de 140 km route (op zondag) verkent. Ondanks de plensbuien die vielen op zaterdag, liggen de gravelwegen er goed bij. Op de 140 km route zijn er twee stukken die nu wat modderig zijn over een afstand van ieder 50 meter (overgang Houterweg naar Wevelsheiweg ten zuidwesten van Haelen), vanwege landbouwverkeer die deze wegen heeft gebruikt als toegang tot maisvelden om mais te kneuzen.

De verkenning leert dat er op drie plekken wegwerkzaamheden zijn of zullen zijn volgend weekend, waardoor straten zijn afgesloten. De routes worden hierop nog aangepast voordat ze worden vrijgegeven. Het betekent dat de 65 km route nu bijna 67 km lang wordt, de 90 km route wordt 92 km lang, de 140 km route wordt 140,5 km lang.

Foto’s: Harold Slegers

Toegang tot het Haelensebeekdal, verboden voor auto’s maar niet voor voetgangers en fietsers.
Gravelfietspad langs de Beegder Heide.
Gravelweg langs de Beegder Heide
Kasteel van Haelen
Gravelweg door de uiterwaarden van de Maas
De hooggelegen Maasoever bij Neer
Fietspad door de Mussenberg
Deze weg zal afgesloten zijn in het weekend van 18 september, vandaar dat de route nog wordt aangepast nabij Neer.
Categorieën: Routes