7 September 2023: Een verkenning van het zuidelijkste deel van de 130 km route (en een klein deel van de 90 km route), leert dat de gravelwegen er in zeer goede toestand bijliggen. Het is ook een prachtig deel met ondermeer als hoogtepunten:

  • de doorgang door het Haelense beekdal,
  • het Exatenbos,
  • de Beegder Heide (de heide is over de volle bloei heen),
  • het Kasteel van Haelen,
  • de uiterwaarden van de Maas tussen Buggenum en Neer,
  • de steile Maasoever bij Neer.

Een verkenning van de rest van de routes volgt nog. De onderdoorgang van de Heldense Dijk (fietspad langs het Kanaal van Deurne) is mogelijk afgesloten vanwege de vervanging van de brug over het kanaal, alle routes dienen hierop mogelijk nog aangepast te worden. (Foto’s: Harold Slegers)

Ingang Haelense Beekdal
Gravelweg in het Haelense Beekdal
Beegder Heide
Stoffige gravelwegen
Zicht op de Maas bij Buggenum
De Maas ter hoogte van de Mussenberg
Categorieën: Routes